Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Biography

ΤΟ

Ο Ανδρέας Τζαβέλλας από την Ακράτα της Πελοποννήσου ήρθε στην Αυστραλία απο μικρό παίδι.
Η προσωπική διαδρομή στην ξένη χωρα, σημαδεύτηκε από την αγάπη του για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Μια αγάπη που δεν είναι άσχετη και με τις εσωτερκές του ανάγκες. Τον ψυχισμό του, την ανάγκη του να έρχεται σε επαφή με τους άλλους Έλληνες και να γεφυρώνει την τεράστια γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει από την Ελλάδα, μέσα από νότες, ήχους, μουσική και λόγο Ελληνικό. Κάπως έτσι ξεκίνησε το 1991 η Ελληνική Ραδιοφωνική Υπηρεσία της Δυτικής Αυστραλίας (Hellenic Radio Service of W.A). 
Μετά απο 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε ραδιοφωνικά  προγράμματα στο 6NR και στο 6EBA, το όνειρο του Ανδρέα να ενώσει μέσα από τα Ερτζιανά την Ελληνική παροικία της Δυτικής Αυστραλίας έγινε πραγματικότητα. Η Ελληνική Ραδιοφωνική Υπηρεσία μεταδίδει το πρόγραμμα της 24ώρες το 24ώρο, σε μια ακτίνα 100 χιλιομέτρων γύρω από το Perth. Το περιεχόμενο του σταθμού καλύπτεται από τοπικές παραγωγές, αλλά και από δορυφορικές συνδέσεις με τη “Φωνή της Ελλάδος”  το Π/Σ του συγκροτήματος μας – και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς από την πατρίδα. 
Ο Ανδρέας Τζαβέλλας είναι ο ιδρυτής του σταθμού και συνάμα, έχει επωμιστεί όλους τους ρόλους. Διευθυντής, συντονιστής, παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, εκφωνητής ραδιοφωνικών & τηλεοπτικών εκπομπών. Η πετυχημένη λειτουργία ενός Ελληνόφωνου μέσου ενημέρωσης στην Αυστραλία θέλει πολύ κόπο και προσωπική θυσία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ραδιοφωνικό σταθμό στη Δυτική Αυστραλία, όπου τα μεγέθη είναι σαφώς διαφορετικά  και οι απαιτήσεις ακόμα μεγαλύτερες. Ο Ανδρέας όμως τα καταφέρνει μια χαρά. Αποτέλεσμα του κόπου του η θετική παρουσία της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Υπηρεσίας και η συνεχής ποιοτική εξέλιξη του. Η προσφορά του στα της Ελληνικής παροικίας της Δυτικής Αυστραλίας δεδομένη. Και είναι αυτή ακριβώς η προσφορά που αναγνωρίστηκε και από την Ελληνική πολιτεία. Ο Ανδρέας Τζαβέλλας βρίσκεται στον κατάλογο των λειτουργών Μέσων Ενημέρωσης που τιμήθηκε απο το υπουργείο Τύπου για την προσφορά του, στο πλαίσιο των βραβείων για τα καλύτερα Ομογενειακά ΜΜΕ, που θεσμοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Τζαβελλα, στους συνεργάτες του, αλλά και σε εκείνους τους “Τζαβέλες” των άλλων πολιτειών που έχουν μεταλλάξει -ε- κουσίως η ακουσίως την αγάπη τους για το ραδιόφωνο σε πολύτιμο και πολυτισμικό εργαλείο που φέρνει τον ελληνισμό πιο κοντά.

FILLING AUSSIE HOMES WITH GREEKNESS
FOR MORE THAN TWENTY YEARS WESTERN AUSTRALIANS OF GREEK ORIGIN HAVE BEEN FILLING THEIR HOMES WITH GREEKNESS, BY TURNING ON THE RADIO.
THE MAN BEHIND THIS PHENOMENON IS ETHNIC COMMUNITY BROADCASTING PIONEER ANDREAS TZAVELLAS. A PASSION FOR MUSIC, GREEK CULTURE AND HERITAGE, AND A LOVE OF PEOPLE WAS THE INSORATION THAT LED ANDREAS TO ESTABLISH THE FIRST ONLY 24 HOUR A DAY RADIO SERVICE IN WESTERN AUSTRALIA DEDICATED TO A SINGLE ETHNIC GROUP.
AFTER 13 YEARS OF PRODUCING AND ANNOUNCING VARIOUS GREEK PROGRAMS ON 6NR AND 6EBA, ANDREAS’ DREAM OF LINKING WITH THE GREEK COMMUNITY WAS REALISED WHEN THE HELLENIC RADIO SERVICE OF WA WENT TO AIR FOR THE FIRST TIME IN 1991. 
EACH DAY AS MANY AS 5,000 GREEK-SPEAKING WESTERN AUSTRALIANS TUNE IN. MANY ARE LISTENERS WHO HAVE MIAGRATED FROM THE BALKANS AND THE MIDDLE EAST.
HELLENIC RADIO LINKS TO TOP FM RADIO STATIONS IN ATHENS VIA SATLELITE. EVENING PROGRAMS INCLUDE LOCAL CONTENT WITH TALKBACK PROGRAMS AND REQUESTS. THE OFFICE OF CITIZENSHIP AND MULTICUTURAL INTEREST FROM THE HARMONY MAGAZINE JUNE 2000.

                                             Πρώτο  Βραβείο για το ομογενειακό μέσο της χρονιάς 2002.                                                       
                                          Για τη βράβευση στη συγκεκριμένη κατηγορία υποβλήθηκαν συνολικά 36 υποψηφιότητες από 14 χώρες.                                                                            

Το βραβείο απονέμεται.  
         Στο ραδιοφωνικό σταθμό ” HELLENIC RADIO SERVICE OF W.A.” από την Αυστραλία για την πολυμέρεια του προγράματος του
                                                             και την επαγγελματική αρτιότητα ως την μορφή και το περιεχόμενο.                                                                  
         Η ραδιοφωνική υπηρεσία ” HELLENIC RADIO SERVICE W.A.” ξεκίνησε το 1991 
         από τον ιδιοκτήτη και διευθυντή του σταθμού
         κ Ανδρέα Τζαβέλλα. Αποτελεί τον μοναδικό ελληνόφωνο σταθμό στο Perth της Αυστραλίας 
                         και εκπέμπει επι 24ώρου βάσεως,                    
         καλύπτοντας την μητροπολιτική περιοχή εκτάσεως 100  χλμ.

contador de acesso
ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ
Copyright hellenicradioperth.com © 2007 - 2023